A bestfriend that make me hate

Dear Blog / Diary

Sekian lama tak update actually nak update but each time my mood just spoil like that , entah rasa malas pulak . Kay la actually risau Bestfriend tu ada links blog bukan nak kutuk dia ke apa . Just entah hati ni susah nak terima dia sebagai bestfriend cam dulu. Tak tau kenapa rasa cam dia suka berlakon , dia buat cam semua dia tau , suka tiru style orang . Saya harap awak faham walaupun kita bestfriend , tak semestinya awak tiru gaya saya . U know what if u keep on copying me U lost urself  and ur life like living under my shadow when you gonna shine being urself . I might not shine like a star being myself but i know i am not faking myself like making a clone of myself. Coz i born like this and i just love myself . Why should i copy people style . Nak tiru tak pa da mahir make sure U ada gaya sendiri . Awak kadang jangan ingat semua awak tahu padahal awak tak update pasal info terkini . Awak rasa awak memahami saya tapi napa saya rasa saya tak selesa bersama awak wlpun kita bergelar bestfriend . Awak kadang kadang awak judge orang tapi pada masa yg sma awk pun buat cam mereka . Hampa . Dan awak cakap awak tengok pakwe saya awak cair , then awak cakap perangai camtu pun tak guna. Apa maksud awk? Kadang cakap meluat ngan pakwe saya , then napa awak tak nak tengok dan awk cakap kalau tengok dia cair . Dia tu bestfriend awak pun boyfriend . My boyfriend , even sebelum pakwe hemsem ke tak , tak pernah terlintas dalam fikiran saya untuk cintai pakwe awak tapi awak ? berapa kali da Ex saya jadi BF then EX sya permainkn awak. Bukan ke sendiri yg nak sgt. Sorry to say walaupun jujur saya pernah cakap benda yg tak baik tentang awak kat bestie kat skola , tapi saya tak dapat terima awak sebagai bestfriend even saya sikit meluat sya cuba tolak perasaan negatif tu tapi saya tak mampu . Sorry saya tau awak sayang saya kawan but i cant i meluat da. :)

Dah 28 hari kami tak jumpa . Entah bila dapat jumpa Dia pulangkan Jacket dia . :') Rindu saat bersama Dia .  Walaupun sampai sekrang diri pun masih tak tahu Dia cinta aku tak , aku masih tak yakin yang Dia cintkan aku , dia da jadi boyfriend aku , Laki yang ada seketika dulu muncul dihati tapi lenyap dan sekali lagi muncul dan kini berada hati .yang pernah ku gila gilakn . Aku pernh bgitau kat Dia aku suka Dia dua kali dah, dan kali kedua aku berjaya , aku ingat masa tu tak mungkin miliki dia memandang dia bgai menjauhi aku . dn mcm ada orng lain. Aku cuma bole cuba jangan ingat dia setiap kali aku bangun setiap kali seblum aku tido , sebab masa tu aku sedar dia tak mungkin akan terima aku:') Adakah dia datang sekadar hadir dan pergi begitu saja ? Seperti yang lain , bawa luka dalam hati dan pergi menjauh . Entah yang ku yakin ku tak akan berharap lagi . I hate the word Forever .
14 dah nak tiba :') Kadang2 aku harap aku boleh jangan terlalu ingat Dia rindu Dia , Bila buka mata nama dia berada minda dah tersedia . Bagaiman satu hari jika ditinggal lagi  atau berpisah lagi ? Hilang semangat lagi , lemah , hilang perhatian tiap malam nangis ? Aku tak nak ia berlaku . Sebab pengorbanannya amat besar. Aku hanya mampu terus berdoa tiap malam agar dia jodoh aku .. :')
Sebab aku memang cintai Dia.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.